Haljine iz snova

Na ovom svetu ne postoji žena koja sebe bar jednom nije zamislila u veličanstvenoj toaleti ili u modelu poznatog kreatora, čak i ako nikada u životu nije obukla svečanu haljinu! To nam je u krvi – sve smo kraljice. Ako ne verujete, samo pomislite na onaj magični trenutak uskakanja u venčanicu. I zašto ne postoji više prilika za nošenje blistavih večernjih haljina? Iz kolekcije u kolekciju, mlada novosadska dizajnerka Danijela Božić, otelovljuje taj iskonski ženski san kroz čvrst spoj senzualnosti, romantike i mašte. U njenoj haljini, svaka dama postaje jedinstvena, i glavna junakinja sopstvene bajke… Talentovana dizajnerka je u mini intervjuu za Lolaloops približila svoj poziv i svoju ljubav.

Kako se razvila vaša ljubav prema modnom dizajnu, odnosno kako je sve počelo? Dizajniranje mi je u krvi. Želela sam da podignem na viši porodični biznis koji traje već petnaestak godina, i da u celu tu priču utkam svoje emocije i umeće. Danas smo super tim koji se stalno nadograđuje i dopunjava. Trudim se da svojom kreativnošću i uvek novom inspiracijom, svoje dugogodisnje klijente i potencijalne kupce iz celog sveta, učinim posebnim – i osećajem i izgledom.

Na nedavno završenom Serbia Fashion Weeku predstavili ste svoju poslednju kolekciju Black Swan, kako biste je opisali? Na Serbia Fashion Weeku predstavila sam novu kolekciju za predstojeću sezonu AW 17/18 pod nazivom Black Swan inspirisana baletom Labudovo jezero, kao i filmom Black Swan rađenom na istu temu. Želela sam da istaknem gracioznost žene i njenu eleganciju, tu unutrašnju borbu ljubavi i strasti, moći i zavođenja, žudnju za perfekcijom.

Koliko je otprilike vremena potrebno da se osmisli i izradi jedna vaša kreacija?Za sve dobre stvari u životu potrebno je vreme! Tako je i u mom poslu. Dok ne realizujem model sa skice, postoji mnogo segmenata na koje moram obratiti pažnju. Odabir adekvatnog materijala, konstrukcija modela, izrada… a nekada i korekcija samog modela haljine u toku izrade, sve da bi se došlo do najboljeg rešenja i dobrog konačnog proizvoda. Na svakoj kolekciji radi se određeni duži period. Kada postoji dosta ručnog rada, kao što je slučaj sa kolekcijom Black Swan nekada se radi i o nekoliko meseci.

Jasno je da su vaše haljine namenjene za posebne prilike. A ko su dame koje nose vaše kreacije? Haljine same po sebi već govore mnogo, mogu da ih ponesu sve žene kojima se takav stil dopada i koje imaju priliku da neguju takav stil. Ipak, za svaku haljinu vrlo je važna individua, ličnost koja je nosi, da bi zablistala u punom sjaju. I nije dovoljno da samo haljina govori. Energija žene koja nosi haljinu, njena gracioznost, istančan ukus, stil… bitni su elementi sveukupnog izgleda i utiska.

Da li uz odeću, dizajnirate i odgovarajuće asesoare? U zavisnosti od kolekcije upustim se u kompletno stilizovanje i volim da svoje modele upotpunim asesoarima. Tako je jedna od prethodnih kolekcija dopunjena ručno rađenim nakitom, dok su u drugoj to bile torbice i šeširi, dizajnirani posebno za tu kolekciju. Sve zavisi inspracije, neku kolekciju upotpunim asesoarima, ali ne baš svaku.

Gde ste sve van Srbije predstavljali svoje radove i kako je prošla poslednja revija u Dubaiju? Kolekcije sam predstavljala na dosta nedelja mode širom sveta, i to su zaista divna iskustva, divni ljudi i danas vredni kontakti: Belarus Fashion Week Minsk, Mercedes Fashion Week Malta, Budapest Fashion Week, St. Peterburg Fashion Week Russia, Dubai Fashion Week, Serbia Fashion Week… Upravo sam se vratila iz Dubaija gde sam predstavila svoju novu kolekciju Black Swan AW 17/18 i publika je divno reagovala. Njihove modne kuće zainteresovane su za saradnju, kao i poznati iz sveta glume. Bolivudski filmski pisac i glumac Bobby Khan prisustvovao je mojoj reviji i nije krio oduševljenje ovom kolekcijom, te je izrazio želju da sarađuje sa mnom. Bila bih izuzetno počastvovana da se to desi, i zato svi držimo pesnice! 🙂

 

(Visited 153 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like