Nova Vichy krema sadrži sastojke za koje verovatno do sada niste čuli!

 

Za sve nas koji vodimo računa o nezi kože, svaki novi Vichy proizvod poseban je razlog za slavlje, tako da dnevna nega sa optimalnim zaštitnim faktorom i impresivnim bekgraundom jednostavno zaslužuje da bude kultni proizvod ovog vrelog leta.

Da krenemo od početka. Prošle godine imali smo priliku da se upoznamo sa prozračnim, laganim i mirišljavim Slow Age dnevnim fluidom, (u kome su neki od nas opušteno uživali!), a od pre nekoliko dana ova kolekcija upotpunjena je sa još dva nova proizvoda, Slow Age dnevnom negom sa SPF 30, i Slow Age Yeux ciljanom dnevnom negom za područje oko očiju.

I to sve sa ciljem da se uspori proces starenja kože. Jer, znakovi starenja se godinama množe i akumuliraju, a manifestuju se u vidu suve i sivkaste kože, sitnih bora, neujednačene površine i tamnih flekica. Stručnjaci iz Vichy laboratorija su kroz šarmantnu liniju Slow Age osmislili proizvode sačinjene od tri sastojka koji blagotvorno utiču na kožu i koji pomažu u borbi protiv njenog tihog starenja, a cela linija razvijena je na temelju naučnih saznanja na području ekspozoma i filozofije sporog načina života. Tako da, ako su u Vichyju osmislili kolekciju preparata, jednostavno znate da će ispuniti svoje obećanje i da će nam koža biti blistava, glatkija i boljeg tonusa.

Pomenuta tri musketara su ekstrakt korena bajkalske kapice (jedna od osnovnih biljaka tradicionalne kineske medicine i izvanredan antioksidans), probiotski derivat bifidus (dobijen fermentacijom bakterije Bifidobacterium Longum, koji barijeru kože čini snažnijom) i naš stari uticajni poznanik, Vichy termalna voda koja svojim brojnim mineralima pomaže u obnavljanju kože. Tu su još i asistenti – glicerol i natrijum hijaluronat, koji omogućavaju dodatnu hidrataciju.

Dakle, Slow Age dnevna nega sa SPF 30 je prva Vichy dnevna  krema koja smanjuje postojeće znakove starenja na koži i usporava njihovu pojavu kako bi se očuvao mladalački izgled i blistavi, zdravi sjaj kože. Kremica se preporučuje svim ženama koje su izložene štetnim uticajima iz okoline i koje žele da isprave postojeće znakove starenja kože i da uspore njihovu pojavu.

MINI ME: ŠTA JE TO EKSPOZOM? Profesor Kristofer Vajld predstavio je pre dvanaest godina koncept nazvan ekspozom (exposome) koji objašnjava kako na kožu deluje sprega spoljašnjih i unutrašnjih faktora, a to su u najkraćem: okolina (UV zračenje, zagađenje, vlažnost vazduha), način života (umor, stres), dijete koje držimo, naše loše navike (pušenje), procesi koji se odvijaju u organizmu i njihovo dejstvo na kožu.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like