Nekoliko ideja za ozbiljan pretpraznični šoping & nove početke

Sutra, 15. decembra, od pet po podne do ponoći biće savršeno vreme za značajne kupovine. 🙂 Sedamnaesta regionalna Noć knjige u organizaciji Lagune i knjižarskog lanca Delfi, pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija promoviše čitanje i knjigu i, osim u Delfi knjižarama i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji, biće organizovana i u Laguninim klubovima čitalaca u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a popusti za kupovinu važiće i na sajtu www.delfi.rs! Okej, ljubići i drame su verovatno najprodavanije knjige u domaćim knjižarama, i to je u redu, ali zašto kraj godine ne biste začinili nečim drugačijim, egzotičnim, inspirativnim…? I tako svežim. Ovo su predlozi.

Margaret Atvud: ĐAVOLJI NAKOT (Laguna) HOGART ŠEKSPIR… Feliks je na vrhuncu svoje moći. On je umetnički direktor Mejkšiveg pozorišnog festivala. Njegove produkcije zadivljuju i zaprepašćuju. A sada on postavlja na scenu Buru kakva još nije viđena. Ona će doprineti njegovoj reputaciji i zaceliti emocionalne rane.Umesto toga, posle neočekivanog čina izdaje, Feliks živi u izgnanstvu, u jednoj straćari u zabiti, progonjen uspomenama na voljenu, izgubljenu kćerku. I istovremeno sprema osvetu. Šekspirova drama o čaroliji, osveti i novoj prilici u tumačenju autora-u-trendu, Margaret Atvud, dobitnice Bukerove nagrade i najpoznatije kanadske spisateljice, vodi nas na uzbudljivo interaktivno putovanje ispunjeno iluzijama, iznenađenjima i čudima.

Endi Vir: ARTEMIDA (Evro Book) GOODREADS CHOICE AWARDS Ovo je SF, dinamičan & pitak, drugi po redu roman autora čuvenog Marsovca. Džasmin Bašara je sitni kriminalac u Artemidi, prvom i jedinom gradu na Mesecu gde život nije nimalo lak za običan svet s prosečnim prihodima. Zato se malo povremenog krijumčarenja jedva i računa u ozbiljan pristup. Ali sve se menja kad Džasmin dobije priliku da izvrši savršen zločin, za nadoknadu previše primamljivu da bi je mučile moralne nedoumice. Kako se izvući – samo je prvo u nizu pitanja koja će morati sebi da postavi kad shvati da su je navukli na tanak led

Mišel Uelbek KARTA I TERITORIJA (Booka) GONKUR ZA ROMAN GODINE Centralna ličnost ovog romana je Džed Marten, umetnik čiji vrtoglavi uspeh započinje briljantnim fotografijama starih Mišlenovih auto-karti, a vrhunac doseže serijom o profesijama – portretima ličnosti različitih zanimanja. Među njima je i fotografija velikog pisca koja će se naći u centru istrage ubistva čije razrešenje će na sve uključene ostaviti duboki trag. Kroz ovaj zabavan i brutalan roman, Uelbek beskompromisno razotkriva sve slabosti društva ranog XXI veka, komercijalizovanog, opsednutog slavom, novcem i površnošću, sveta osuđenog na sporu, bolnu i neizbežnu smrt.

Nil Gejmen: NORDIJSKA MITOLOGIJA (Laguna) ČUVENE PRIČE U NOVOM RUHU Kroz elegantnu i duhovitu Gejmenovu prozu stičemo uvid u žestoka rivalstva između bogova, njihovu lakovernost i ljubav prema obmani, pratimo njihove postupke vođene strastima. Gejmen jeste ostao veran mitovima, ali je udahnuo nov život Odinu, vrhovnom bogu, mudrom, smelom i lukavom, potom Toru, Odinovom sinu, neverovatno snažnom a ipak ne najmudrijem među bogovima, i Lokiju, sinu divova, prevarantu i neprevaziđenom spletkarošu.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like