2 + 2 kvalitetna predloga za promenu ritma i bustovanje vijuga…

… Ili kako se najbolje iskobeljati iz lenjih letnjih šema i spremno uskočiti u septembarsku svakodnevicu. Za sve one koji ih još nisu pročitali (jer su kvalitetno uživali!), ovo su dva savremena dramska trenutka i dva krimića. Savršen dril za um i dušu, dakle, pravi izbor za brzo podizanje mentalne forme 🙂

 Tomi Viringa: LEPA MLADA ŽENA (Booka) LJUBAV NA PRVI POGLED & BOLNO OTREŽNJENJE Život je izazov. A postaje prilično komplikovan kada dostignemo određen uzrast. Ovo je fina, iskričava, umešno konstruisana priča o složenim intimnim problemima u burnoj vezi, a zatim i o kompletnom rasulu u kome se guši glavni junak. Uspešnog naučnika na pragu zrelog doba očarala je lepa mlada studentkinja. U početku deluje da su mu se snovi ostvarili, i on se prepušta strasnoj ljubavi a zatim i braku… koji svojom silinom ubrzo počinje strašno da ga sputava.

Niklas Nat o Dag: 1793. (Samizdat B92) ŠVEDSKI BESTSELER 3 u 1 Ovo delo može da očara kako ljubitelje masivnih istorijskih romana, fanove krimića (posebno one koji vole nordic noir), tako i poštovaoce kvalitetne savremene književnosti. Ukratko, radnja ovog nagrađivanog švedskog bestselera smeštena je u mračno doba, pred sam kraj osamnaestog veka, u vreme nakon atentata na kralja Gustava III. Roman se sastoji od živopisne scene (haotično, paranoično društvo ogrezlo u kriminal) + groznog zapleta (neidentifikovani iskasapljeni leš) + metodičnog razrešenja (iskusni istražitelj koji je video i bolja vremena).

Frederik Begbede: ŽIVOT BEZ KRAJA (Booka) ZA FANOVE & ONE KOJI ĆE TO POSTATI Poslednjih nekoliko godina, fenomen Begbede nije potrebno posebno predstavljati. Fascinira činjenica koliko umešno ovaj čarobnjak barata jezikom i koliko je pun života. Pošto je njegov poslednji roman u kome secira život u 21. veku (od vlastite smrtnosti, preko čudesnih novih generacija do osipanja društvenih vrednosti), objavljen početkom avgusta i odavno ima odličnu pokrivenost na društvenim mrežama, ovo je  tek mali podsetnik/preporuka za fanove koji su nekako možda ispustili info da je novi Begbede DOSTUPAN i na ovim prostorima. Ostalo otkrivamo sami i, naravno, uživamo u tome!

Toni Parsons: DEVOJKA U PLAMENU (Laguna) NEOČEKIVANE RADNJE Neverovatno ali istinito: ovo je već peti krimić koji je napisao Parsons, superpopularni britanski pisac i novinar koji je svetsku slavu stekao raščlanjujući muško-ženske odnose u savremenom društvu kroz impresivan niz bestselera. Kako vreme brzo prolazi! Pre nekoliko godina, Toni Parsons odlučio je da promeni žanr i, sudeći po uspehu prethodna četiri romana s dinamičnim zapletom i o doživljajima detektiva Maksa Vulfa, uspeo je u tome.

 

(Visited 73 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like