Florence + The Machine: Voicecraft

Pre tri godine, posle drugog bisa i fenomenalnog nastupa na Szigetu, koncerta koji je bio deo velikog zagrevanja za svetsku turneju How Big How Blue How Beautiful, Florens Velč se poklonila uzbuđenoj publici i, ganuta, obećala da će se jednom vratiti.

Prošlog leta, Florence + The Machine objavili su High As Hope, svoj četvrti studijski album, a od novembra su na svetskoj turneji.

Pre dve nedelje, organizator je objavio da su Florens & co deo glavnog programa festivala Sziget 2019 (12. avgusta, Dan Panaitescu Main Stage), što znači da će održati svoje obećanje dato szitizensima, baš kao i da će se pridružiti velikom broju izvođača koji se rado vraćaju na ovaj popularni muzički festival.

Nakon nekoliko odličnih albuma i brojnih nastupa, nadarena muzičarka stekla je ogroman proj poštovalaca, kako među publikom, tako i muzičarima (pitajte samo Foo Fighters, Lady Gagu ili Peti Smit…). Svaki njen album posebna je priča, ispričana moćno i ritmično karakteristično melanholičnim mecosopranom, čijeg kvaliteta postanete svesni tek na koncertu, dok naježeni i utrnuli slušate… i ne verujete. 🙂

 

I zaista, iz albuma u album postaje sve jasnije da uopše ne treba da se zamaramo stvarima iz sfere njenog privatnog života, ili odnosima u bendu koji je osnovala zajedno s Izabelom Samers (Machine). Ne treba da bude važno ni to čije je Florens zaštitno lice i koliko The Vampire’s Wife torbica ima u svom ormanu. Sve te činjenice + tekstove pesama neko će uvek znati bolje, a Florens će nam o sebi otkriti upravo onoliko koliko je potrebno za potpuno uživanje u muzici a i životu, samo treba da se prepustimo i da uronimo u njenu vilinsku magiju.

A kao istinski life coaching može da posluži i divna činjenica: Florens je svaku svoju krizu, svaku nevolju u kojoj se našla, pretočila u umetničko delo, u pesme i albume koji se nadograđuju i oplemenjuju, iz nastupa u nastup.

(Visited 232 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like