Prolećni trend: Pričam ti priču, storytelling ili kratke forme koje svima pristaju

Hladno je i mučite se s koncentracijom? Zamara vas čitanje romana? Nikakav problem: nabacite dobru zbirku priča, skuvajte čaj, udobno se smestite & zaboravite na stvarnost. Tri odlične zbirke i dva sveža romana, to je naš predlog za preostale ćudljive dane maja

HIRURŠKI PRECIZNO Rumena Bužarovska: NIKUDA NE IDEM (Booka) Ona je svojom prethodnom zbirkom priča pokorila region, te ćemo se bezrezervno prepustiti njenom jetkom i duhovitom jeziku. Najavljeno je da se autorka u novim pričama “obračunava sa endemskom letargijom, kulturom pasivnosti, nečinjenja i krotkog prihvatanja gotovo nepodnošljivih odnosa i uslova života u svetu u kome je lažni moral jedino merilo, a pakost nacionalni sport”. Mmm, zvuči kao izazov!

TOM HANKIES Tom Henks: NETIPIČAN TIP (Laguna) Ratni veteran koji pokušava da zaboravi na emocionalne i i fizičke ožiljke, najbolji prijatelji koji su se zatekli u intezivnoj (i zabavnoj) seksualnoj aferi, kolumnista iz provincije sa staromodnim pogledima na moderan svet… samo su neke od 17 priča u prvoj zbirci čuvenog američkog glumca i dvostrukog oskarovca. Kažu da je Henks, inače poznat po svom poštenju i osećajnosti, uspeo da ove svoje osobine prenese i na svoju prozu.

SVI NAŠI STRAHOVI Loren Grof: FLORIDA (Booka)  U novoj zbirci priča Loren Grof piše o usamljenosti, besu, porodici, protoku vremena i uvodi nas u svet pun opasnosti, kako onih koje vrebaju iz prirode, tako i o strahovima i autodestrukciji. U 11 vešto napisanih priča, akteri su snalažljive napuštene sestre; usamljeni dečak, par bez dece, beskućnica koja traga; i nezaboravna junakinja koja se stalno pojavljuje ‒ odlučna i rastrzana supruga i majka.

BESTSELER NEW YORK TIMESA Liza Vingejt: DOK JOŠ NISMO BILE VAŠE (Laguna) Potresna pripovest zasnovana na jednom od najozloglašenijih američkih skandala u XX veku. Džordžija Tan, upravnica jedne memfiske organizacije za usvajanja, tokom četvrt veka, otimala je i prodavala siromašnu decu imućnim porodicama širom zemlje. Zanimljivo, verodostojno i majstorski napisano.

O LJUDIMA I MAŠINAMA Ijan Makjuan: MAŠINE KAO JA (Čarobna knjiga) Najnoviji Makjuanov roman pojavio se kod nas uporedo sa svetskom premijerom! To je provokativna i zabavna priča o ljubavnom trouglu (koji čine dva ljudska bića i jedan humanoid) i suočavanju s dubokim moralnim nedoumicama, i sve to u alternativnom Londonu iz osamdesetih godina prošlog veka.

(Visited 132 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like