Tarantinova posveta Holivudu & What Happens Next

S obzirom da je sinoć u Los Anđelesu održana premijera novog filma kultnog reditelja, pravi je trenutak da se osvrnemo na vesti koje ga već neko vreme prate

Od kanskog debija Bilo jednom… u Holivudu, Kventin Tarantino je glavna tema na internetu.I to ne samo zbog činjenice da je snimio još jedno upadljivo filmsko delo, već i zbog najava o povlačenju, te novog Untitled Star Trek Projecta (s oznakom R), kao i mogućnosti da njegov deseti film bude Kill Bill Vol. 3, ali samo ako uspe da se dogovori s Umom Turman. Kako piše indiwire.com (u članku od 22. jula koji se oslanja na podkast MTV-ja Happy Sad Confused), fanovi ne treba da se obeshrabre, jer je moguće da se Nevesta još jednom vrati na veliki ekran. 🙂

Ekipa filma Bilo jednom… u Holivudu na svetskoj premijeri

Bez obzira da li volimo i poznajemo njegov opus ili ne, činjenica je da je Tarantino jedan od najuticajnijih filmskih stvaralaca u poslednjih trideset godina. Svi smo gledali Pulp Fiction, mnogi od nas mnogo vole Reservoir Dogs i Inglorious Bastards. Zahvaljujući njemu, DžonTra se vratio u velikom stilu, čuli smo za Semjuela L. Džeksona, Kristofa Volca… Neki su počeli da piju mleko. A i Leo i Bred odavno su svesni činjenice da je danas stvar prestiža biti u filmu ovog kultnog reditelja koji je veliki ljubitelj (i poznavalac) filmske umetnosti. Pogotovo ako to uradite zajedno.

Tarantino filmove osmišljava i snima s entuzijaznom i iskrenošću u kojoj uživaju njegovi brojni (i strastveni) obožavaoci. Nemojte smetnuti s uma činjenicu da, čak i ako sami niste u tarantinovskom fazonu, u krugu od 25 metara postoji neko ko jeste.  

Ostalo je da pogledamo Bilo jednom… u Holivudu, da se nadamo da će Untitled Star Trek Project s oznakom R biti stvarno kao Pulp Fiction u svemiru (kako je autor u jednom intervjuu naglasio), kao i da bi bilo super da, ako to već-tako-mora njegova odjava bude Kill Bill Vol. 3, kompletno autorsko delo.

Najava povlačenja s prve linije fronta filmske scene ipak može da bude dobra vest, jer super je kad umetnik zna kada je rekao dovoljno, kada može da se prebaci na pisanje knjiga i komada, i eventualno doteruje scenarije. A da se sve vreme odlično zabavlja.

Kritičari su Bilo jednom… u Holivudu ocenili vrlo visokom ocenom na sajtu Rottentomatoes i složili se da je uzbudljivo neobuzdan i solidno uobličen, da jasnoćom zrele umetničke vizije oplemenjuje Tarantinovu potrebu za provokacijom . Domaća publika moći se da se upozna sa ovim delom od 15. avgusta.

Bred Pit i Leonardo Dikaprio na prvoj u nizu fotografija koje su pratile promociju filma

IZ BELEŠKI DISTRIBUTERA: Bilo jednom… u Holivudu vraća nas u kasne šezdesete, u zlatno doba Holivuda. Radnja filma prati glumca Rika Daltona (Leonardo Dikaprio), bivšu zvezdu jedne TV serije i njegovog kaskadera Klifa Buta (Brad Pit) na putu pronalaska svog mesta pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hipi ere, davne 1969. godine u Los Anđelesu. To je ujedno i vreme poslednjih trzaja zlatnog Holivuda. Rik i Klif pokušavaju da se izbore za svoj uspeh u svetskoj prestonici filmske industrije koju više ne prepoznaju. A Rik ima poznatu komšinicu – glumicu Šeron Tejt (Margo Robi)…Tarantino je ovaj film pripremao punih pet godina, i ne čudi što su se u njemu, osim Leonarda Dikaprija, Breda Pita i Margo Robi, našli i Al Paćino, Brus Dern, Tim Rot, Timoti Olifant, Kurt Rasel, Dakota Fening, Dejmijan Luis i mnogi drugi… Ovo je ujedno i poslednja filmska uloga nedavno preminulog glumca Luka Perija. Projekcija premijere u Kanu je bila pod strogom kontrolom i sam Tarantino se obratio publici koja je gledala film i zamolio je da zadrži svoje utiske za sebe, kako ostalima ne bi pokvarili iznenađenje. Produkciju filma potpisuju David Hejman, Šenon Mekintoš  i Kventin Tarantino, a izvršna producentkinja je Džordžija Kacandes.

(Visited 133 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like