Za razmišljanje… i čitanje

Edna O’Brajen: CRVENE STOLIČICE (Booka) Booka nastavlja da očarava izborom knjiga koje objavljuje, pa je tako roman jedne od najvećih među irskim piscima tek najnoviji dragulj iz ove posebne izdavačke radionice. U centru priče je stranac koji se nastanjuje u malom irskom selu. Ovaj markantni sedokosi čovek, obično sav u crnom, koji sebe opisuje kao poetu i iscelitelja, i bavi se alternativnom medicinom, vrlo brzo i vešto uspeva da se uvuče pod kožu meštanima. Čitaocu postaje jasno da je on traženi ratni zločinac sa Balkana, vuk u jagnjećoj koži… Ali, ispostavlja se da je doktor Vladimir Dragan više od maskiranog čudovišta. On zaista leči svoje pacijente, mada su te ruke iscelitelja istovremeno i ruke kasapina.

Crvene stoličice su priča o ljubavi i strašnoj neophodnosti da se bude odgovoran u našem razorenom, oštećenom svetu. Briljantna i uznemirujuća storija o neodoljivosti zla koja nas vodi u samo srce tame i opominje na to da nas mračne sile vrebaju na najneočekivanijim mestima.

Crvene stoličice iz naslova zapravo predstavljaju niz od 11.541 prazne stolice koje su u znak sećanja na ubijene poređane duž glavne sarajevske ulice na komemoraciji povodom dvadesetogodišnjice početka opsade.

Poslednji roman najveće irske spisateljice sada je na promo prodaji po ceni od samo 693 dinara uz besplatnu kućnu dostavu! Proverite na sajtu Booke: www.booka.in

 

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like