Najbolji casual na svetu

 

Moje prve starke stigle su iz Londona. Crne, plitke i, koliko se sećam, tada su još uvek nosile oznaku Made in U.S.A. Bilo je to jako davno. Obožavala sam ih. Do pre par godina, kad je o patikama reč, nosila sam isključivo Converse All Star Chuck Taylor, najčešće duboke crne, crvene, sive i teget. Bordo je sveža boja u mojoj kolekciji. Uživam. To su moje boje starki.

Pre desetak godina, provalila sam jedne posebne, iz tada sveže multibrend kolekcije (PRODUCT) RED, pa je moj gari iz Amerike bio primoran da ih donese. 🙂 Još uvek ih nosim. U posebnim prilikama. Na festivalima. Sviđalo mi se što je Converse zajedno sa dosta svetskih brendova bio deo kampanje za borbu protiv side (bilo je to par godina pre nego što će Entoni Papalardo lansirati potpisani model Conversa).

Ovaj, najurbaniji od svih brendova nastao je pre sto godina: tada je svetu predstavljena crna košarkaška patika sa gumenim đonom i gornjim delom od platna. A 1921. godine, u kompaniji se zaposlio košarkašaš Čarls Čak Tejlor, koji je postao ambasador brenda i prodavac, i tada se ubrzala popularizacija brenda. Ali, sve to imate i na Vikipediji.

Iako je startovala kao deo sportske opreme, ova večna patika sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog veka postala je simbol muzičara, umetnika i kreativaca svih vrsta. Bogata istorija patika Converse deo je revolucije u košarci, svedok rađanja roka i pravi evergrin trend.

Brend nikada nije odstupao od svoje autentičnosti. Činjenica je da Converse postoji da bi služio smelom i odvažnom duhu mladosti – bez obzira na uzrast, dodala bih – kao podrška casual životnom stilu. Kao takav, Converse je originalan street style brend, rođen u sportu, a slavljen kroz kulturu. Duh starki vladaće večno! 🙂

(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like