Čitanje je IN!

 

 

Potpuni must do u aprilu je kafa, čajić ili sok od ceđenog voća u bašti omiljenog kafea, uz KNJIGU. A ovo su friški naslovi, za apsolutno aprilsko uživanje 🙂


Fina, lagana alegorija

SAID: ŽIVOTINJA KOJE NEMA – BESTIJARIJUM (Geopoetika) Evo zbirke koja je poseban, neodoljiv biser: neobično visprena i duhovita enciklopedija zveri, u kojoj se osim poznatih pojmova nalaze i neki izmišljeni oblici života. Lagan za čitanje, zarazan, Saidov Bestijarijum poseduje karakterističan jezik, zanimljiv i zabavan stil posebne poetske fantastike, apsurdističkog humora i iznenađujuće inventivnih, sažetih portreta iz životinjskog sveta. Autor opisuje životinje oslikavajući ljudsku prirodu i tipove ličnosti. Ekstremno zabavno!

Putovanje kroz nostalgiju

SOFI GOLDBERG: MESEČINA NAD ISTAMBULOM (Laguna) Raskošna priča o autorkinoj baki koja se početkom prošlog veka, zbog udaje, doselila u Meksiko. Ona je Ventura Eskenazi, i volela je svoj život u Turskoj, mada je pristala da ga se odrekne (jer je bila poslušna kćer), kada se zbog ugovorenog braka preselila na potpuno drugi kraj sveta. Iako je stvorila porodicu i novi život u živopisnoj latinoameričkoj zemlji, Ventura nikada nije zaboravila mesečinu nad Istanbulom. Autorka je često u detinjstvu slušala priču o bakinoj odiseji, i napisala je ovaj fini roman, Meksiku u čast, ali i sećanjima i ogromnoj nostalgiji.

Lična ispovest

ELENA FERANTE: PRIČA O NOVOM PREZIMENU (Booka) Strpljenje se isplatilo: sredinom prošle nedelje konačno se pojavio drugi deo sage “Napuljske priče”. Ako ste deo mase oduševljenih čitalaca koji su prosto progutali prvu knjigu slikovite (i detaljne) pripovesti o prijateljstvu Elene i Lile, ova duboko intimna priča nastaviće da vas okupira, a sasvim je izvesno i da će se broj čitalaca povećati, jer dobre stvari uvek prokrče svoj put. Ovo remek-delo je iskrena priča o komplikovanom prijateljstvu, knjiga koju, dok je ne pročitate, ne možete da ispustite iz ruku. Mada, ruku na srce, ni ona ne pušta vas. 🙂

 

Za megasunčan dan!

NIL GEJMEN: UPOZORENJE O SADRŽAJU (Laguna) Za sve koji nisu upoznati sa likom i delom kultnog engleskog pisca, prvo malo upozorenje: ovo je zbirka koja se sastoji od svakakvih izmišljotina među kojima su i one sa vrlo uznemirujućim prizorima. U njoj se nalaze horor priče, priče o duhovima, čudovištima, SF, bajke, basne, poezija, a tu je i jedna priča sa Senkom iz “Američkih bogova”, za koju verujem da će predstavljati pravu poslasticu za ljubitelje Gejmenovog opusa. Uživajte u silnim zapletima koji se nikada nisu dogodili.

MINI ME: Ako volite i da gledate, evo male poslastice: snimanje serije “Američki bogovi” u produkciji američke TV mreže Starz upravo je završeno, i serija startuje 30. aprila.

(Visited 156 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like