Rocking like a hurricane!

Odbrojavanje do dana D konačno može da počne! Svi obožavatelji legendarnog nemačkog benda Scorpions sigurno su poskočili od sreće kada su na Facebooku videli ovo:


Jedan od najtraženijih bendova  hard rock scene prvi put će nastupiti u Srbiji, u Kombank areni 7. decembra 2017, u sklopu turneje Crazy World Tour. Ovo je dobar povod za prvo preslišavanje…

 

TOP 5 zanimljivih činjenica

1 KONTINUITET Osnovani pre pedeset dve godine, Scorpions su do sada snimili 18 studijskih albuma, 27 kompilacija i objavili su čak 74 singla! Prodali su preko sto miliona albuma i proglašeni su za heroje heavy metala i ambasadore rocka, osvajali su brojne nagrade, uključujući i dve World Music Awards i nekoliko nagrada Echo...

2 FORMULA USPEHA Čvrsta i skladna kombinacija hard rocka + melodične balade = Scorpions formula

3 POHOD NA  AMERIKU Posle velikog uspeha albuma Blackout, 1983, Scorpions su na koncertu održanom drugog dana US Festivala tokom državnog praznika Memorijal dej, nastupili pred 375.000 fanova! (sponzor muzičkog i umetničkog festivala tada je bio Stiv Voznijak, suosnivač Applea)

4 POZICIONIRANJE Danas ceo svet zna za Scorpionse! Ipak, ovaj dugovečni bend učvrstio je svoju internacionalnu popularnost tek 1984 godine, albumom “Love at First Sting” i singlom “Rock You Like a Hurricane” koji je ovaj album lansirao u  vrhove top lista i doneo mu dupli platinasti tiraž.

5 HIT HITOVA Ma šta mislili o čuvenoj “Winds of Change” ili nežnoj “Still Loving You” (koja je devet meseci posle premijere izazvala nezapamćeni baby boom u Francuskoj…), njihov najveći hit je ipak “Rock You Like a Hurricane”, pesma koja je kroz razne obrade doživela više od 150 inkarnacija!

(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like