Sećanje na Ledžera

Američka TV mreža Spike predstaviće dokumentarni film “I Am Heath Ledger” 23. aprila na filmskom festivalu Tribeca. Trejler je upravo realizovan i 4. aprila na YouTubeu, najavio je ovaj dokumentarac. Tog datuma bi Hit Ledžer, da je živ, napunio 38 godina. 

Mada je prošlo više od devet godina od njegove šokantne smrti (zbog slučajnog predoziranja lekovima), sigurno je i da će gledanje ovog dokumentarca pokrenuti određene gorko-slatke emocije. Jer, Hit Ledžer bio je pravo australijsko (i internacionalno) glumačko blago, i poznat  između ostalog, po ulogama u “The Dark Knight”, “Brokeback Mountain”, “A Knight’s Tale”, “I’m Not There”, “Ned Kelly” i “10 Things I Hate About You”. I ko zna koliko bi još dobrih likova odigrao.

Kroz uglavnom privatne, do sada neobjavljene snimke i razgovore sa osobama iz njegovog najbližeg okruženja, dokumentarac bi trebalo da bude svojevrsno podsećnje na to kakav bi svet bio da je Ledžer i dalje živ.

Film će se u svetskim bioskopima naći od polovine maja. Do tada, u znak sećanja na najboljeg Džokera u istoriji Betmena (kapa dole Nikolsonu, ali Ledžer je… pa, nekako poseban), najslađeg viteza među svim džentlmenima ove planete i najsenzitivnijeg srednjoškolca u istoriji tinejdžerskih filmova sa karakterom, držite se, evo trejlera.

(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like