Original Netflix: strašno & ozbiljno

 

I sada nešto potpuno sveže i ekstremno aktuelno: Netflixova hit serija “13 Reasons Why” čija je prva sezona na ovom servisu prikazana 31. marta i saundtrek koji je preko Deezera i Google Playa već dostupan i u Srbiji! Serija je dobila odlične kritike i zato zaslužuje pažnju.

Iako su glavni likovi srednjoškolci, reč je o ozbiljnoj drami o tome kako naši postupci (pogotovo agresivni) utiču na druge. Dve nedelje nakon što je Klejeva drugarica (i simpatija) Hana oduzela sebi život, on na pragu svoje kuće otkriva paket sa trinaest audio kaseta u kojima je upravo Hana objasnila zašto se odlučila na taj strašni korak. Klej, potresen, ne želi te kasete. Ona je mrtva i njena tajna bi trebalo da bude sahranjena s njom. A onda mu je Hanin glas saopštio i da se njegovo ime nalazi na tim kasetama. I ono što će Klej otkriti, zauvek mu menja život. Prva sezona “13 Reasons Why” obuhvatila je Haninu ispovest sa prvih sedam kaseta…

“13 Reasons Why” je zasnovana na istoimenom bestseleru koji je 2007. godine napisao Džej Ašer a koji je svojevremno kod nas objavila Laguna.

Tokom pripreme serije, producentskoj ekipi pridružila se i Selena Gomez, koja se, osim u funkciji izvršnog producenta, pojavila i kao izvođač  dve numere (jedno je obrada starog electro hita “Only You”, čuvenog britanskog benda Yazoo, a drugo je njena stvar  “Kill ‘Em With Kindness” sa aktuelnog albuma “Revival”, samo u blažoj, akustičnoj varijanti). Ova kvalitetna kompilacija sadrži još i obrade pesama legendi poput Joy Division, The Cure, kao i nekoliko novih izvođača.

(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like