Ah, sav taj JAZZ!

Dobro je što se u ovom kutku Evrope i dalje dešavaju lepe stvari i značajna gostovanja. 🙂 Istinske ljubitelje džeza za par nedelja očekuje poseban događaj: 1. jula u Kombank areni nastupiće čuveni džez pijanista Čik Korija sa svojim bendom The Chick Corea Elektric Band. Biće ovo posebna poslastica, jer je koncert deo svetske turneje kojom Koreja obeležava svoj 75. rođendan, a na sceni Arene, u smanjenom, intimnijem prostoru, nastupiće sa vrhunskim imenima svetske muzičke scene – bubnjarem Dejvom Veklom, basistom Džonom Patitučijem, saksofonistom Erikom Marijentalom i gitaristom Frenkom Gambalijem.

A kao sastavni deo ove masivne proslave, snimljen je i početkom maja objavljen dokumentarac Chick Corea: The Musician u kome se pojavljuju istinske legende džeza sa kojima je Korija sarađivao: Herbi Henkok, Džon Maklaflin, Bobi Makferin, Vinton Marsalis i mnogi drugi. Moji lični uspesi oduvek su bili rezultat toga što sam sledio svoja najdublja interesovanja, postepeno usvajao nova znanja o njima i tako uvećavao svoje sposobnosti – izjavio je nedavno Čik Korija o tajni svog uspeha i dodao: Moja ‘tajna’ je da sam uvek učenik, nikad učitelj, kao što ostali pretpostavljaju. Uvek sam davao sve od sebe da nađem umetnike i muzičare visokih sposobnosti i kreativnosti – da radim za njih i sa njima – i da posmatram kako oni postižu rezultate kako bih isto to primenio na sebe. Ovaj pristup je dobro uticao na mene. Čik Korija jedan je od najviše nominovanih umetnika u istoriji nagrada Gremi, sa čak 63 nominacije, dok je osvojio 22 priznanja kao i određeni broj nagrada Latino Gremi.

MINI ME: Šta da očekujemo na koncertu The Chick Corea Elektric Banda? Obratite pažnju, ovo je jedan od nekolicine džez bendova koji su uneli revoluciju u tu umetničku formu, a na debi albumu iz 1985. godine, spojili su jazz, rock, latino i funk na superoriginalan način. Očekuje nas dobra zabava! 🙂

(Visited 107 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like