Zanimljiva stvar je što najsmešnija rečenica iz Marvelovog trejlera potiče iz potpuno neočekivanog izvora…

Jeste li primetili koliko su MCU trejleri u stvari zabavni i kako zavodljivo nagoveštavaju boju humora i odnos glavnih likova i ultraneverovatne akcije? Film koji ove godine nemirno čekam jeste Thor: Ragnarok (u bioskopima od 2. novembra) i to zbog toga što je reditelj neverovatni Taika Vaititi (Boy, What We Do in the Shadows i Hunt for the Wilder People). I ne mogu da razlučim čemu se više radujem, da li tome što je Ragnarok prvi Vaititijev blokbaster ili što će se ovim filmom, duboko sam uverena u to, Tor vratiti na pravi kolosek i značajno udaljiti od onog posrnuća iz 2013. godine.

Još jedan detalj, blagi nagoveštaj prepoznatljivog kvaliteta (i humora malih stvari) je u šarmantnom detalju, čak ključnom trenutku u trejleru filma. To je ono kada Tor, jadničak, prijatno iznenađen što vidi Hulka kako ulazi u gladijatorsku arenu, razdragano vikne He’s a friend from work!. A zanimljiva stvar je da autor ovog duhovitog gega nije ni scenarista, ni reditelj, niti bilo ko iz filmske ekipe, već klinac koji se tog dana slučajno zatekao na setu.

Kris Hemsvort je na Comic Conu u San Dijegu otkrio ekipi Entertainment Weeklyja, što je upravo preneo Gamesradar, da je ideja za tu uzbuđenu rečenicu potekla od bolesnog dečkića koji je tog dana bio u poseti setu, i to u organizaciji Make A Wish Foundation (organizacija koja teško bolesnoj deci ispunjava želje).

Tog dana na setu je bilo dete iz organizacije Make A Wish i reklo mi je ‘trebalo bi da kažeš On mi je prijatelj s posla!’” – izjavio je Kris u San Dijegu.

Kako stvari stoje, u filmu Tor: Ragnarok improvizacija dijaloga bila je uobičajena, tako da će se dosta toga što je smišljeno tokom snimanja naći i u finalnoj verziji, samo je naročito slatko to što je jedan od tih trenutaka pripao mališanu koji se na snimanju našao zahvaljujući organizaciji Make A Wish. 🙂

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like