Trodnevna francuska avantura: spektakl za istinske hedoniste

Sezona festivala odavno je počela, a danas je 14. jul, idealan datum da predstavimo Machine du Vin, trodnevni festival muzike, vina, hrane i umetnosti koji će se od 31. avgusta do 2. septembra održati  na jednom od najlepših mesta čudesnog juga Francuske – u srednjovekovnom utvrđenju Abbaye Château de Camon, devedesetak kilometara jugoistočno od Tuluza.

Australijski festivalski čarobnjaci Wine Machine (poznati i kao Hot Dub Wine Machine) su, nakon dve megauspešne sezone po domaćim vinogradima i više od sto hiljada poklonika, odabrali upravo ovo mesto za svoj prvi internacionalni event. Organizatori tvrde da je Machine du Vin san koji su dugo sanjali, da su prethodni koncept festivali organizovani na nekim od najlepših australijskih vinskih regiona, ali da se ništa ne može porediti sa potpunom uzvišenošću juga Francuske: Zaista smo pronašli najveličanstvenije mesto na svetu i ne možemo da dočekamo zajedničku trodnevnu francusku avanturu i sam kraj avgusta.

  

Dakle, Machine du Vin, festival muzike, vina, hrane i umetnosti debitovaće na ultraromantičnoj francuskoj pozornici, oplemenjen najboljim izvođačima iz oblasti elektronske glazbe. Ovo je abecedni multinacionalni lajnap: 2MANYDJS (DJ Set), BONOBO (DJ Set), BOOKA SHADE, CC DISCO, CLAPTONE, EROL ALKAN, HERCULES & LOVE AFFAIR, HOT DUB TIME MACHINE, HUMAN MOVEMENT, LATE NITE TUFF GUY, ROOSEVELT, TENSNAKE, THE MAGICIAN, TOURIST, WHAT SO NOT, YOUNG FRANCO,YUKSEK – a organizatori tvrde da to nije konačna lista!

MINI INFO: Domaćin ovog originalnog festivala, živopisno srednjovekovno seoce Kamon, nalazi se u francuskoj oblasti Jug-Pirineji, koja pleni svojom lepotom, od bogatih vinograda, preko polja suncokreta, ljupkih farmica, čudesnih pećina, podzemnih reka, cvetnih livada do dvoraca koji proviruju iz krošnji gustih šuma. Kamon sam liči na romantičnu ilustraciju za bajkovitu razglednicu s autentičnim francuskim šarmom koji osvaja srce i dušu. Jer, ovo seoce s par stotina stanovnika, sastoji se od kompleksa kamenih građevina izgrađenih u stilu utvrđenja iz 15. veka, tako da svaki posetilac, u potrazi za lokalnom pekarom, zapravo hoda tragom monaha, udišući miris ruža iz stotinu grmova koji okružuju jedan njegov autentični deo – kamene zidine stare opatije. U srcu savršeno potkresanih vinograda izvan mesta, proviruju kule dvorca L’Abbaye-Chateau de Camon, dragulja u kruni ovog sela, prelepog, ponosnog bajkovitog zdanja koje je oličenje hiljadugodišnje francuske istorije. Ovaj dvorac je pre izvesnog vremena potpuno restauriran, i to bogatim enterijerom u stilu Bel Epok, s oslikanim plafonima, raskošnim draperijama i nameštajem iz 18. veka.

A da bi se zaista i uživalo u ovoj autentičnoj scenografiji uz sjajnu muziku, hranu, vino i umetnost, rešenje je odlazak na evropsko izdanje Machine du Vin. 🙂

 

 

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like