Da li pazimo šta stavljamo na nos?

 

Dok sam nedavno u jednoj optici birala naočare iz INVU kolekcije za aktuelnu sezonu, prodavačica mi je diskretno skrenula pažnju da postoje “mnogo bolje opcije za kupovinu…” i ponudila nešto iz asortimana “… mnogo prestižnijih brendova”, jer “… znate, to su mnogo kvalitetnije naočare, kol’ko para tol’ko muzike…”. Bilo je toliko mnogo svega u toj mikroprezentaciji, samo je činjenica da za takvu kupovinu treba ispljunuti otprilike prosečnu platu u Srba, bila, očigledno & napadno ignorisana.

Verovatno sam joj tog prolećnog dana bila jedina mušterija u prodavnici, pa se raspričala (mnogi kupuju naočare na ulici, onlajn, kod šanera ili na nekom drugom mestu). Koliko vodimo računa o tome šta stavljamo na nos i šta nam izoštrava sliku? Čini se, ipak, da ne pazimo dovoljno i da lako posegnemo za imitacijom koja dobro zvuči. Ali, pazimo li na činjenicu da naočare nisu tašna? Svakako bi trebalo da budemo oprezni i da, ukoliko sunčane naočare ne koristimo isključivo za poziranje i selfije, pametno investiramo i da se pažljivo odnosimo prema svom čulu vida.

Kada sam tog dana ušla u optiku, znala sam šta ću kupiti: trebao mi je par kvalitetnih sunčanih naočara za svaku priliku koji će trajati. Pikirala sam INVU, jer sam do prošle godine, dok mi ih neko nije maznuo, nosila upravo njihove sunčane naočare. Ovaj mladi švajcarski brend (INVU Swiss Eyewear Group) tek pet godina gradi svoju reputaciju u svetu polarizovanih sunčanih naočara i dioptrijskih ramova, i sve je bolji i prisutniji na tržištu. Njihove naočare su prijatne za nošenje, laganih i modernih ramova, savršeno štite od sunca, sprečavaju naprezanje vida, i neuporedivo su pristupačnije od modela velikih poznatih specijalizovanih brendova.

Evo male ilustracije: moji cvikeri su kvalitetni, udobni, praktični i slatki, a bili su i četiri puta puta jeftiniji od primerka iz kolekcije naočara najčuvenijeg francuskog modnog brenda, koje je jedna poznanica kupila za 260 evra. Value for money! 🙂

 

(Visited 99 times, 1 visits today)
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like