Novi Sad je u septembru prestonica virtuoznosti!

Drugo izdanje festivala PIANO CITY NOVI SAD održaće se od 7. do 9. septembra 2018. godine a novosadskoj publici će svoje umeće predstaviti više od 150 pijanista iz deset zemalja. Program festivala sastoji se od koncerata različitih muzičkih žanrova koje će izvesti profesionalni pijanisti, studenti, učenici srednjih i nižih muzičkih škola, ali i amateri entuzijasti. Trodnevna muzička podloga grada obuhvata 88 događaja (kao 88 dirki na klaviru!) koji će se održavati na 25 različitih mesta u Novom Sadu. Satkana od brojnih programa za decu, dinamične kombinacije koncerata autorske i klasične muzike, radionica i predavanja, ova fina manifestacija će sasvim sigurno prijatno iznenaditi Novosađane, kako na uobičajenim koncertnim mestima, tako i na onim potpuno neočekivanim (organizatori obećavaju i neke posebno bajkovite muzičke kutke u gradu). Posebnost PIANO CITY® koncepta su kućni koncerti u domovima Novosađana koji će nastupiti u svom stanu ili ugostiti nekog od pijanista, a kojih će ove godine biti sedam.

U petak 7. septembra, u 20 časova, zvezda ovogodišnjeg festivala Piano City Novi Sad, japanska pijanistkinja Momo Kodama otvoriće festival koncertom u novosadskoj Sinagogi. Umetnica blistave internacionalne karijere, koja je snimila dva CD-a za prestižnu izdavačku kuću ECM, dolazi u Novi Sad s podijuma najprestižnijih svetskih festivala klasične muzike (Verbier, Marlboro, Tivoli) i izvešće dela Kloda Debisija, Olivijea Mesijana i Modesta Musorgskog. Ovim koncertom biće obeležen jubilej – sto godina od smrti čuvenog francuskog kompozitora Kloda Debisija. Ulaznice za ovaj koncert, po ceni od 500 dinara (600 na dan koncerta), već sada sе mogu nabaviti u prodajnoj mreži GigsTix a sav preostali sadržaj festivala je besplatan!

Više informacija i program festivala u PDF formatu potražite na internet adresi www.pianocitynovisad.com a aktuelnosti na FB stranici PianoCityNS.

Festival Piano City Novi Sad organizuje udruženje Mistyland, uz podršku Uprave za kulturu Grada Novog Sada.

(Visited 97 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like