Za dva dana moći ćemo da proverimo da li je Bamblbi zaista toliko dobar!

Narednog vikenda, nakon silnog snega i leda, najavljeno je veliko otapanje. Iz iskustva znamo da to u gradu nije previše prijatno, i zato je odlazak u bioskop sigurica rešenje, pravo začinjeno instant-bekstvo od sivkastih, bljuzgavih gradskih prizora. Odlična stvar je što se među pretprazničnim premijerama, nalazi i Bamblbi, najfriškiji deo franšize o Transformersima (i prethodnik prvog filma). Ovaj film u domaće bioskope stiže uporedo sa svetskom premijerom. A pošto su novinarske projekcije već održane, ovih dana se na internetu dešava nešto čudno (i vredno pažnje) – prvi put od 2007, jedan Transformers-film na značajnim sajtovima (RottenTomatoes, Metacritic, RollingStone & co), dobija dobre kritike!

Nakon pet izdanja s dva muška lika i celom ekipom autobota predvođenih Optimusom Prajmom i komplikovanim CGI-om, centar priče su devojka, buntovna tinejdžerka Čarli Votson i njen najbolji drugar, autobot je Bamblbi, smotan u klasičnu VW bubu. Radnja filma odvija se 1987, deset godina pre Bamblbijevog efektnog upada u život Sema Vitvikija. Da li romantične osamdesete, otresita heroina, autobot, ideali, spasavanje civilizacije & the-best-pop-ever zaista dobitna mikstura koja je posle dugo vremena proizvela Transformers-film s dušom?

Svi mi, koji smo, i pored dosadašnjih silnih razočaranja u ovu skupu i pretencioznu franšizu, odbili da od nje odustanemo, Bamblbija možemo da pogledamo u domaćim bioskopima od 20. decembra. Film je režirao Trevis Najt (Cubo and the Two Strings), scenario je napisala Kristina Hodson, a u glavnim ulogama su Hejli Štajnfeld i Majkl Sena. U produžetku je trejler. 🙂

 

(Visited 192 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like