Januarski bioskopski beg od stvarnosti…

Prvi meseci u godini za mene predstavljaju veliko filmsko otvaranje. Od TV programa nafilovanog premijerama, preko porodičnog prazničnog maratona (Roma i Luther 5 su must-see), nekoliko ceremonija nominacija i dodela, te jednog od najatraktivnijih filmskih festivala, sve do odlaska u bioskop, i to s posebnim sezonskim poletom. Ovog meseca, divna stvar je to što se među uzbudljivim premijerama nalaze i tri međusobno vrlo različita filma s jakim i zanimljivim ženskim likovima – jedna romantična komedija, jedan posh biopic i jedan superkalifradželistik  porodični spektakl. 🙂

 

DŽULIJET, ISKRENO

Opsesivna priroda, druga šansa i muzika omiljene su teme poznatog engleskog pisca Nika Hornbija. Svaki njegov roman, zbog pomenutih sastojaka, ali i finog humora i obilja sete, predstavlja idealan materijal za ljupke ekranizacije. Ako u sećanje prizovemo filmove Stadionska groznica, Prodavnica snova (High Fidelity) ili Sve o dečaku, bez obzira u kom smo trenutno fazonu, setićemo se gde smo ih i s kim gledali (… a neki od nas i koliko puta). Džulijet, ekranizacija istoimenog Hornbijevog romana o muzici, ljubavi, usamljenosti i začaranom krugu poznatom pod nazivom ispuniti očekivanja, stiže u domaće bioskope 10. januara. Glavne uloge tumače Rouz Bern, Kris O’Daud i Itan Houk. Film je režirao producent i reditelj Džesi Perec (Our Idiot Brother, Girls, Glow, New Girl, Nurse Jackie…)

KOLET, HEROINA

Keira is back! I to u istinitoj priči o slavnoj francuskoj književnici Kolet. Ova velika žena prešla je značajan put osvešćenja, od neiskusne devojke iz provincije, preko otkrivanja spisateljkog dara & velike izdaje i razočaranja, sve do ličnosti koja je žarila i palila pariskom umetničkom scenom početkom dvadesetog veka. Kolet, film o mučnom prvom braku francuske književne heroine, priča o intimnoj zloupotrebi, o potpunom oslobođenju, o revoluciji književnosti, stiže u domaće bioskope 24. januara, a glavne uloge tumače Kirta Najtli i Dominik Vest. Film je režirao Voš Vestmorlend (Still Alice, s Džulijen Mur) i nekako verujemo da je Kira ovom ulogom još jednom pokazala svu raskoš svog glumačkog umeća.

MERI. MERI POPINS

Jedan od najslađih mjuzikala iz zlatnog doba Holivuda, dobio je raskošan nastavak. Kako i priliči. U ovom, potpuno novom i originalnom mjuziklu, svemoćna dadilja Meri Popins vraća se kako bi uz pomoć muzike, mašte i malo magije pomogla novoj mladoj generaciji porodice Benks u njihovoj potrazi za srećom. Misteriozna dadilja udružuje se sa svojim prijateljem Džekom, veselim i optimističnim fenjerdžijom, koji unosi svetlost i život na ulice Londona. Povratak Meri Popins, priča o praktično perfektnoj dadilji koja svojim čudesnim umećem svaku stvar pretvara u nezaboravnu avanturu, stiže u domaće bioskope 24. januara. Glavne uloge tumače Emili Blant i Lin-Manuel Miranda (Hamilton), Ben Višou, Emili Mortimer, Meril Strip i Kolin Firt. Film je režirao majstor svog zanata Rob Maršal (mjuzikli Chicago, Nine, Into The Woods).

(Visited 105 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like