Vreme je idealno za divne početke & dobre knjige!

Četiri naslova za pretrpani januarski raspored, od četiri autora koje volimo i poznajemo. Dakle, za savršen start, cheers! 🙂

lolaloops-JLBorges-brodijev izvestaj

Horhe Luis Borhes BRODIJEV IZVEŠTAJ (Laguna) “BORHES ZA MASE” Nakon dvadesetogodišnje pauze, 1970. Borhes se vratio žanru kojim je suvereno vladao – kratkim pričama. Međutim, Borhes ne bi bio Borhes a da to nije uradio s jednim istinskim twistom: pisac koji je predstavljao sinonim za komplikovano, ironično, poetično i originalno (lavirinti, paralelni svetovi, mistika…), ovde je na realistički način oživeo opasnu i zlokobnu atmosferu argentinskog podzemlja. Knjiga Brodijev izveštaj prvi put se pojavljuje u srpskom prevodu. Uživajte!

lolaloops-EFerrante-dani-napustenosti

Elena Ferante DANI NAPUŠTENOSTI (Booka) ŽENSKA GEOMETRIJA… Većina nas je čitala čuvenu napuljsku tetralogiju i dobro poznaje lakoću s kojom Elena Ferante piše o najintimnijim stvarima, tu iskrenost, senzitivnost i pero bez kompromisa. Ovo je njen drugi roman, iz 2002. godine i složena priča o naglom, kompletnom raspadu jedne žene, nakon što je muž napusti i ona ostane sama s dvoje male dece, a zatim i o pokušaju da se iz bezdana bola i problema nekako izvuče. Must-read u januaru.

lolaloops-JGaarder-Bas-kako-treba

Justejn Gorder BAŠ KAKO TREBA (Geopoetika) “O SKORO SVEMU” Geopoetika je na sjajan način završila prošlu godinu: objavila je knjigu Baš kako treba omiljenog norveškog pisca Justejna Gordera i to je prvo strano izdanje ove knjige u svetu. Pred nama je još jedna fina priča o životu, smrti i ljubavi koja se dotakla i najvećih misterija. Lepa & bolna, napisana s maestralnom jednostavnošću i spakovana na samo 120 strana, predstavlja savršen desert za probirljiva čitalačka nepca.

lolaloops-JEllroy-moja-mracna-mesta

Džejms Elroj MOJA MRAČNA MESTA (Laguna) KRIMINALISTIČKI MEMOARI Džejms Elroj imao je samo deset godina kada je izgubio majku, i to na brutalan način. Njegova patnja bila je složena i burna, rastao je opsednut mislima o bizarnim ubistima i kriminalu. Par decenija kasnije, proslavio se kao pisac provokativnih, vrlo popularnih krimića a sredinom devedesetih udružio se sa briljantnim policijskim inspektorom, da istraži ubistvo svoje majke. Ovo je izveštaj o toj istrazi.

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 317 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like