Za novu dimenziju svakog mejkapa

Šta mislite o beauty tekstovima koji obično na početku godine predstavljaju nove mejkap trendove? Volim da ih preletim jer iako smatram da je tu odavno sve rečeno, redovno otkrijem neki novi proizvod, a i prilično su korisni su za surfovanje u kosmosu kozmetičke industrije. Što se trendova šminke tiče, neki od njih su večni, a neki tek stvar trenutka, i svaka od nas može da pronađe svoj fazon, ako to već nije uradila. Ove godine je, prema čuvenom portalu marieclaire.com, u fokusu deset trendova šminke: trend jarkih boja, monohromna šminka, blistav ten, roze senke, upadljive obrve, metalik akcenti, pastelni tonovi, obojeni balzami za usne, senčenje ajlajnerom u stilu Ejmi Vajnhaus, i poslednji i najvažniji – mejkap koji najviše volite i zbog koga se osećate najprijatnije.

Zajednički imenilac svih ovih trendova je hajlajter. Ja sam ga otkrila pre četiri godine. Za šminkanje obično koristim tečni puder, rumenilo, senku, maskaru, olovku za obrve, ruž i kvalitetan hajlajter koji dobro fiksira moj kroki od mejkapa i doda mu još jednu dimenziju. Od početka koristim samo hajlajtere brenda MAC (Extra Dimension Skinfinish u tonu Beaming Blush i Mineralize Skinfinish u tonu Soft & Gentle). S obzirom na kvaliltet, do sada nisam imala potrebu da probam nešto drugo. Oba preparata se brzo i lako nanose, odlično izgledaju, prijaju mojoj koži, postojani su, samo treba da odaberem odgovarajuću nijansu. S obzirom da sam tokom četiri godine samo dva puta išla u šoping hajlajtera, a šminkam se pet-šest puta nedeljno, smatram da se svaki dinar uložen u oba proizvoda višestruko isplatio.

Sada sam odlučila da probam paletu hajlajtera, jer je pre mesec dana, MAC liniju Hyper Real Glow u kojoj su do sada bili Get It Glowin’ i Flash + Awe dopunio s kombinacijama Get Lit i Shimmy Peach. Odlučila sam da probam nijanse iz palete Get Lit, da bi šminkanjem moj inače vrlo svetao ten umesto zlatastog dobio biserni sjaj. Na osnovu iskustva s prethodnim hajlajterima, za dnevnu verziju mejkapa biće dovoljno po par poteza drap ili roze nijanse za svaku jagodicu i kraj arkade.

Uz sveden mejkap (moj moto je da šminka služi meni a ne ja njoj) i, okej, malo eksperimentisanja na početku (novo godišnje doba je kao prazno platno koje čeka našu inspiraciju), verujem da će i ova paleta hajlajtera trajati oko dve godine. Tako da ja i dalje neću menjati brend.

#nomakeup: BBC je pre dva dana objavio da je čuveni avio prevoznik Virgin Atlantik ukinuo svoje dugogodišnje pravilo da žensko osoblje u avionu treba da bude našminkano. Uz to, stjuardese koje u Virginu nose jarkocrvene uniforme s uskim suknjama, sada mogu da nose i pantalone! Ovo je značajna promena. Noviji avioprevoznici (EasyJet i Ryanair) imaju opuštenija pravila kada je reč o uniformama, dok stare konvencionalne kompanije uglavnom postavljaju pravila o tome kakav mejkap treba da se nosi na radnom mestu. Prve uniforme za Virgin u boji Virgin Red kreirala je Arabela Polen 1984. godine, a poslednji redizajn je 2014. uradila čuvena Vivijen Vestvud. Iz Virgina tako poručuju da stjuardese sada mogu na posao bez mejkapa, ali da su i dalje dobrodošle nijanse ruža i pudera preporučene u uputstvima ove čuvene kompanije.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like