Ako nam vreme to dozvoli…

… nekoliko naslova za čitanje tokom marta, kao spas od dokolice. I Baba Marte.

Aleksandar Mekol Smit POSEBNA VRSTA LJUBAVI (Samizdat B92) ŽENE U POLITICI… Ali, u šarmantnom stilu Aleksandra Mekol Smita, pisanju kome se prepuštamo bez otpora. Čuvena narodski mudra detektivka Mme Ramocve se u ovoj svojoj devetnaestoj avanturi kandiduje za odbornika u gradskom veću, i to pod sloganom Ne obećavam ništa – ali radiću najbolje što mogu. Ona se savetuje s glasačima i bliskim prijateljima, ima program, političku platformu i, naravno, suparnicu… Roman za kompletnu relaksaciju.

Lejla Slimani U VRTU LJUDOŽDERA (Booka) AUTODESTRUKCIJA Adel je mlada novinarka živi u finom kraju Pariza sa suprugom i malim sinom. Ali to je privid. Jer niko ne zna strašnu tajnu: njen seksualni nagon nekontrolisan je i strašno destruktivan, tako da se Adelin život vrti oko afera za jednu noć, kašnjenja na posao, laganja muža i zanemarivanja deteta. Sve vreme, dok gladno traga za autentičnim iskustvom koje će je ispuniti, ona je jezivo usamljena… Jednostavan autorkin stil u kombinaciji sa vrlo teškom izuzetno ozbiljnom temom. Za razmišljanje.-

Mišel Uelbek SEROTONIN (Booka) ODRAZI ŽIVOTA Protagonista romana je sredovečni melanholični inženjer poljoprovrede koji odlazi u Normandiju i tako se u praksi suočava sa životom poljoprivrednika i uticajem slobodnog tržišta koje diktira Evropska unija. To je priča o prijateljstvu, o propalim idealima iz mladosti i o nadi da će pronaći izgubljenu ženu. Uelbek, jedan od najkontroverznijih savremenih romantika savremene reči, potvrđuje da potraga za ljubavlju i čežnja da se pobegne od surove usamljenosti ostaju, najdominantnije i najbitnije stvari u životu svakog ljudskog bića, ma kako, ma gde i ma kada on živeo.

Nikolas Sparks SA SVAKIM DAHOM (Laguna) BOLNI IZBORI Majstor savremene romantike ovog puta priča priču o Houp i Truu, o dvoje mladih ljudi kojima se sudbine pukim slučajem ukrštaju i koji su tom prilikom postaju svesni čudesne međusobne povezanosti. Ipak, njihova osećanja moraće da uzmaknu pred životnim izborima koji postavljaju porodicu iznad lične sreće, što će biti razorno za oboje. Za nepopravljive romantike.

 

 

(Visited 95 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like