Beldocs. Profil: “Ako želiš sve, moraš za to da se boriš”

Međunarodni festival dokumentarnog filma traje još par dana i, ukoliko niste pogledali dokumentarac Konor Makgregor: Ozloglašeni (Conor McGregor: Notorious), u režiji Gavina Ficdžeralda, o kontroverznom superstaru UFC-a, trknite do bioskopa Roda Cineplex, u ponedeljak 13. maja, u 21:00

Foto: Promo/Beldocs/Park CircusUniversal

Bilo bi šteta da propustite ovaj film. Jer je Konor Makgregor, najpoznatiji UFC borac na svetu, krajem marta ove godine saopštio da je završio profesionalnu karijeru takmičara u mešovitim borilačkim veštinama (MMA).

On je prvi MMA borac koji je ikada istovremeno držao šampionske pojaseve u dve divizije, a upravo ovaj dokumentarac sniman je u periodu tokom koga je taj vodoinstalater iz Dablina postao najveća zvezda mešovitih borilačkih veština.

Uz ekskluzivne snimke i eksplozivne kadrove krvave borbe u oktagonu, ovaj film je svedočanstvo trnovitog puta koji je Mekgregor prošao da bi postao šampion, što je najbolje opisano porukom dokumentarca: Ako želiš sve, moraš za to da se boriš.

Reditelj je prikazao i mračnu stranu MMA, pronikao u dušu i karakter borca, pokazujući da njegova fizička snaga odgovara i njegovom talentu za samopromociju i uz to, zabeležio i najteže emotivne trenutke sportske legende, u čijem životu naspram skupih kola, raskošne vile i situiranog života stoje neverovatna fizička naprezanja, razbijeno lice, krv, znoj i suze.

U filmu se pored Makgregora i njegove supruge Di Devlin, pojavljuju i njegovi roditelji, otac Toni, majka Margaret, sestra Erin i holivudski glumac Arnold Švarceneger.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=syOgWwz2fiE

(Visited 32 times, 1 visits today)
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like