Odličan šlagvort za dinamično muzičko leto & bustovanje energije

Dom omladine Beograda u saradnji sa Pop Depresijom i Kišobranom premijerno u Srbiji predstavlja rokenrol prvake iz Atlante! Dame i gospodo, BLACK LIPS 13. juna u Domu omladine!

Oni možda zvuče kao da su u totalnom haosu, kao da će se svakog trenutka raspasti, ali ta njihova neobuzdana energija traje već dvadeset godina.

Black Lips, savremeni kraljevi psihodeličnog underground garage rokenrola,  postoje od 1999. godine, imaju osam studijskih & tri live albuma, nekoliko DVD izdanja i čitav niz singlova i živopisnih spotova. Ipak, prava vrednost ovog benda su provokativne žive svirke.

Za mnoge ljude koji su imali priliku da ih slušaju uživo nema dileme: reč je o jednom od najdivljijih i najurnebesniji novih pank rok bendova na planeti. Iako već odavno nisu klinci, ekipa koju predvode osnivači benda – Kol Aleksander i Džared Svili – uporno čuva tu eksplozivnu energiju srednjoškolskih propaliteta, koju su uspeli da transformišu u savršen rokenrol nastup.

Zašto je važno da ih čujemo? Obnovićemo energiju, jer oni su uživo originalni, strasni i nezaustavljivi u tom reinterpretiranju muzičkog nasleđa šezdesetih i sirove energije (gotovo raštimovane gitare, tribalne mantre, vrištanje, falširanje, distorzija), dakle svih tih stvari koje čine da rokenrol ostane mlad i živ, sposoban da nekome promeni život.

Satan’s Graffiti or God’s Art, njihov poslednji studijski album iz 2017. nastao je u saradnji sa producentom Šonom Lenonom i uz gostovanje Joko Ono. Na prethodnim albumima, Black Lips su pored ostalih, sarađivali i sa Markom Ronsonom i Patrikom Kernijem (The Black Keys).

Ulaznice su u pretprodaji preko Ticket Vision mreže. Promotivna pretprodajna cena ulaznice je 1200 RSD, redovna cena biće 1400 RSD, dok će na dan koncerta iznositi 1600 RSD.

 

(Visited 125 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like