Za dva dana u Kinoteci startuje Festival italijanskog filma!

Tokom šest dana maja u Jugoslovenskoj kinoteci biće prikazano deset filmova + najnoviji film Roberta Savijana koji počinje da se prikazuje u domaćim bioskopima

Foto: Promo

Festival italijanskog filma održaće se ove godine u Beogradu u Jugoslovenskoj kinoteci, od 21. do 26. maja, u okviru drugog izdanja Nedelje italijanskog filma u svetu Fare Cinema – i uz podršku UniCredit Banke. Ova manifestacija deo je obeležavanja 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije, kao i deset godina od uspostavljanja strateškog partnerstva između Rima i Beograda. Na dan otvaranja festivala, ulaz je slobodan!

Publika u Jugoslovenskoj kinoteci imaće na raspolaganju deset italijanskih ostvarenja, a kao prateći događaj festivala predstaviće se film Pirane (La paranza dei bambini ), koji je osvojio Srebrnog medveda na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu, snimljen prema romanu čuvenog pisca Roberta Savijana. Ovaj film 23. maja počinje da se prikazuje u domaćim bioskopima.


La paranza dei bambini

Specijalna gošća festivala biće Lučija Nigri, scenografkinja, angažovana u brojnim produkcijama RAI i Mediaset. Ona će 22. maja, u 12:30 održati predavanje na Fakultetu primenjenih umetnosti, a iste večeri, u 20:30, obratiće se publici u Kinoteci.

Na zatvaranju festivala biće priređen koncert u Kinoteci, na kome će nastupiti Mauro Maur i Fransoaz de Klozi sa bendom koji će izvoditi filmsku muziku.

Festival promoviše Ministarstvo spoljnih poslova Italije uz podršku diplomatsko-konzularne mreže i Italijanskih instituta za kulturu sa ciljem da predstavi najnoviju italijansku kinematografiju širom sveta.

Program festivala možete pogledati na sajtu Kinoteke: http://www.kinoteka.org.rs/repertoar/festival-italijanskog-filma-2019/

(Visited 73 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like