Spremamo se za dobru zabavu na koncertu meseca!

Očekuju nas neka lepa dešavanja a jedno od njih je beogradski nastup benda Garbage 28. juna na bazenima SRC 11.april

Foto: Instagram/Garbage, Charm Music Serbia

Širli Menson, Djuk Erikson, Stiv Marker i Buč Vig zajedno su duže od 25 godina. Snimili su šest studijskih albuma (Garbage, Version 2.0, Beautiful Garbage, Bleed Like Me, Not Your Kind of People i Strange Little Birds) i dve kompilacije i prodali ih u više od 17 miliona primeraka; odsvirali mnogo, mnogo svirki, objavili knjigu, snimili dokumentarac, napravili sjajnu pesmu za film o Džejmsu Bondu, i sarađivali na brojnim projektima.

U međuvremenu, uspeli su i da se odmore jedni od drugih (od jeseni 2005. do početka 2007. godine), a zatim nastavili da rade. Poslednjih nekoliko godina Garbage je, s dve rasprodate turneje obeležio značajne jubileje. Prvo je to 2015. bila dvadesetogodišnjica debi albuma i turneja 20 Years Queer a zatim i prošlogodišnja turneja 20 Years Paranoid povodom godišnjice objavljivanja fenomenalnog drugog albuma Version 2.

Poslednji album objavili su 2016. godine, to je Strange Little Birds i debitovao je na poziciji br. 1 Bilbordove lestvice Top Rock and Alternative Albums chart. Znamo da su odmakli s radom na sedmom studijskom albumu. U intervjuu za britanski NME, Širli je objasnila da će zvuk novog albuma biti “… vrsta filmskog zvuka. Kao No Horses jer je malo mekši i otvoreniji. Postoje uticaji Roxy Musica. Buč Vig (bubnjar i producent) je, naravno, nekada bio predsednik kluba The Roxy Music Fan Club u Medisonu, u Viskonsinu…”

Ostalo je još samo desetak dana do beogradskog koncerta legendarnih Garbage na bazenima 11. april.

Za sve nas koji želimo da potpuno da se podsetimo tekstova i potpuno uživamo na predstojećoj svirci, evo kako je izgledala set lista na koncertu koji je održan 14. juna u Kembridžu, kao mala oriejntacija:  

Control, #1 Crush, Stupid Girl, Temptation Waits, Wicked Ways, No Horses, Dumb, Special, Blood for Poppies, Why Do You Love Me, On Fire, Empty, Vow, Parade, Cup of Coffee, I Think I’m Paranoid, Cherry Lips (Go Baby Go!), Push It, Only Happy When It Rains, Even Though Our Love Is Doomed; bis: Bad Boyfriend, When I Grow Up

MINI INFO: Bend je na zvaničnom Twitter i Facebook profilu prošle nedelje objavio da Buč Vig neće učestvovati na evropskom delu turneje zbog povrede ramena. 🙁 Ali ne treba mnogo da brinemo, jer će njega zameniti iskusni Met Voker, muzičar koji je u sličnom svojstvu nastupao sa Smashing Pumpkins, Morisijem i mnogim drugim izvođačima.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like