5 veličanstvenih za letnji čitalački klub ili kako preživeti omorinu…

Delotvoran predlog za sparne vikende u gradu: tuširanje mlakom vodom, čist čaršav i horizontala s knjigom u ruci! Nemrdanje je provereno oružje za preživljavanje 🙂

Viržini Depent VERNON TRODON 1(Booka) SAM U PARIZU Vernon Trodon, nekadašnji vlasnik čuvene prodavnice ploča, ostaje bez svoje imovine i bez ideje čime bi još mogao da zarađuje za život. Ubrzo završava na ulici. Vernon u svojoj tragediji, međutim, nije svestan da je jedan njegov usputni komentar na Fejsbuku uzburkao internet. I tu počinje frka… Ovo je prvi deo popularne trilogije ovenčane brojnim književnim nagradama, i to iz najužeg izbora za Man Booker 2018.

Ju Nesbe NOŽ (Laguna) OVO SMO JEDVA ČEKALI! Dvanaesta avantura o najčuvenijem antiheroju današnjice stigla je pre par nedelja u domaće knjižare i evo o čemu se tu radi… Pred svoj pedeseti rođendan, Hari ponovo pije, radi kao inspektor najnižeg platnog razreda, a Rahela ga je izbacila iz kuće. A kao vrhunac svih nevolja, uslediće najmračniji izazov do sada – suočavanje sa starim zlim neprijateljem.

Nagib Mahfuz ŠAPAT ZVEZDA (Samizdat B92) KRATKA EGIPATSKA PROZA Zbirku čini 18 priča čuvenog arapskog nobelovca, nedavno otkrivenih u jednoj kutiji s njegovim rukopisima. Autor u njima s ironijom otkriva ljudske slabosti i dvostruki moral u jednom kairskom kvartu tokom prošlog veka. Pred čitaocem je tako sveža, britka, duhovita i na mahove setna proza s autentičnom atmosferom.

Fredrik Bakman PUT DO KUĆE SVAKOG JUTRA SVE JE DUŽI (Laguna) SENTIMENTALNO Bakmana dobro poznajemo kao pisca malih knjiga s velikom porukom koje dugo ostaju u srcima čitalaca (Čovek po imenu Uve, Moja baka vam se izvinjava, Moja baka vam se izvinjava). Deka uviđa da se svet koji poznaje sada menja. Zato želi da ostane tu na klupi sa unukom, gde je miris zumbula koji je baka nekada sadila i dalje jak. Ali uspomene je sve teže prizvati…

Lora Lipman OPEKOTINE (Laguna) ISPRIČANO SA STILOM Neodoljiv savremeni noar roman inspirisan klasičnim delima ovog žanra. Poli i Adam su se upoznali u malom gradu u Delaveru i neplanirano ostali tu. Kako leto odmiče, upuštaju u burnu, senzualnu vezu. Međutim, oboje ponešto kriju – opasne, čak i smrtonosne tajne.

(Visited 237 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like