Majstori atmosfere predstavili su savršeno letnje osveženje

Pre nekoliko godina delovalo je da se kalifornijski sastav Foster The People nikada neće osloboditi prokletstva poznatog pod nazivom prva pesma 🙂

Stvari su se značajno promenile od tada.

Foster The People objavili su Torches 2011. godine. Ovaj album bio je pravo otkrovenje, sjajan je i danas, s pesmama poput Helena Beat i Call It What You Want koje su se našle u filmovima, serijama i reklamnim kampanjama. Ali stvar koja je postala viralna i doživela nekoliko krosovera, razvalila američke i svetske radio stanice bila je Pumped Up Kicks. Da li se sećate?

Koliko je ova pesma bila važna za  do tada nepoznati bend iz LA, govori jedan YouTube komentar: They’ll always be known for that song…

A to u stvari nije pravedno, jer su Foster The People u kontinuitetu majstori atmosfere, a frontmen Mark Foster nastavio je da pravi sjajan kombo gitarske i elektronske muzike. Na albumu Supermodel (iz 2014. godine) izdvojila se Coming Of Age, a na trećem, Sacred Hearts Club iz 2017, pesma Sit Next To Me koja je vremenom uspela da dopre do ljudi i da se po popularnosti približi prvom velikom hitu:

O novom albumu se još ne govori, ali su FTP otvorili novo poglavlje u svojoj karijeri i od novembra 2018. rade na singlovima.

Pre šest dana objavili su pesmu Imagination, a Mark Foster, frontmen grupe, pevač i autor, ovih dana je ponovo, nakon snimanja spotova za Worst Nites i Style, u ulozi reditelja, jer privodi kraju video za ovu numeru. Dakle, uskoro ćemo moći da uživamo i u spotu.

Imagination stiže u pravo vreme, jer je savršena za vrele letnje dane, tako melodična, lagana, reska i pomalo lenja.

Slušajte pesmu, i zamislite da ste na terasi nekog finog kafea uz more. Imate slušalice a iz njih dopiru zvuci Imagination o kojoj njen autor kaže: (…) Naš unutrašnji svet je univerzum, vredan istraživanja i truda. Opasno mesto puno želja, neotkrivenih i neispunjenih. U mašti možemo da pobegneno od stvarnosti i da stvorimo novu.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like