Marljivost se isplati, a ovaj bend se istinski navežbao

Catfish and the Bottlemen izgradili su reputaciju odličnog alternativnog benda. A s obzirom koliko često sviraju, deluje kao da su sve vreme na jednoj beskonačnoj turneji

U septembru se navršava pet godina od kada je velški sastav Catfish and the Bottlemen objavio platinasti debi album The Balcony, (nakon dve godine i zlatni The Ride) a zatim se lansirao u muzičku orbitu britanske, a zatim i svetske scene. Mali jubilej ovaj bend proslaviće radno, jer je na turneji od aprila (kad je objavljen treći album The Balance) do kraja godine.

Iako kritičari smatraju da ovaj bend nije mnogo doprineo alternativnoj muzici druge decenije ovog veka, publika ih voli i željno iščekuje nove koncerte. Catfish and the Bottlemen imaju ogromnu bazu fanova koju kvalitetom živog nastupa nisu izneverili. Činjenica je da su od svog proboja, prosto ubačeni u mašinu i da su nabacili odličnu live kondiciju. Te prve dve godine, od 2014. do kraja 2016, svirali su toliko često da nijedan od momaka iz benda nije imao iznajmljen ili kupljen stan ili kuću. Bili su ili na turneji ili u studiju.

Iza njih je nekoliko velikih koncerata u Britaniji, a ovih dana se sele na festivale (evropske, australijske i japanske). Sviraće i nekoliko solo koncerata u Australiji, da bi u septembru nastavili pohod na velike prostore u Americi i britanske arene (juče su dodali još četiri koncerta na spisak).

Bend su Rajan Van Meken, Metju Bendži Blejkvej, Robert Slajdšou Bob Hol i Džoni Bondi Bond. Evo kako smo se pripremili za njihov nastup na Sziget Festivalu 12. avgusta ove godine: Catfish and the Bottlemen imaju moćan i blago umazan gitarski indi rok zvuk, sa sirovom buntovničkom energijom; tekstovi su jednostavni i bez mnogo metafora, namenjeni mladoj publici punoj energije (i ljubiteljima bendova Arctic Monkeys, Kooks, The Cribs…).

Imaju moćnu bazu obožavalaca, svirke su gotovo uvek rasprodate. Prema recenzijama koncerata tokom poslednjih godina, čini se da niko ne ide na njihove svirke da iskusio ekscentričnost i efekte, već čistu energiju.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like