Završnica jedne savršene priče: Džesi Kaster u pohodu na kraj sveta kakav poznajemo

Četvrtog avgusta TV mreža AMC emitovaće poslednju sezonu serije Preacher – šokantne, nevaljale, mračne, napete i iznad svega duhovite potrage za Bogom. Ili smislom, ako vam je draže 🙂

Ovu živopisnu tvorevinu opisuju sa No Show Like This: likovi su propovednik koji pati, bije, cuga i puši, emotivni (i lojalni) irski vampir-narkoman, prgava preslatka razbijačica, a pojavljuje se i dalmatinac u lateks kostimu domine, kao i Hitler koji prodaje sendviče negde-na-Srednjem-Zapadu. Da, tu je i lice s anusom.

Foto: Facebook/@PreacherAMC/najava treće sezone

Za tačno mesec dana TV mreža AMC počeće s emitovanjem četvrte i poslednje sezone serije Preacher. Jedna od najboljih serija koje sam do sada gledala zasnovana je na kultnom Vertigo/DC Comics strip serijalu Garta Enisa i Stiva Dilona (koji nisam čitala).

Za televiziju su je skockali Set Rogen, Evan Goldberg i Sem Katlin. U kratkim crtama, priča prati putešestvija propovednika (nekada kriminalca) Džesija Kastera, (Dominik Kuper), njegove bivše drage Tulip O’Hare (Rut Nega) i irskog vampira Kasidija (Džozef Gilgan) i pokušaje da povrate veru i otkriju Boga. Naravno, podrazumevaju se razne neverovatne dogodovštine. Fusnota: Džesi je nevoljni domaćin supersile poznate kao Genesis/Postanje, pa su se stvari otele kontroli još onomad, u prvoj sezoni; zbog toga su ovi neodoljivi antiheroji uvučeni u superuvrnut sukob Raja, Pakla i još ponečeg. I češće su plen nego što su tragači ili lovci.

Za strip ne znam, ali je serija remek-delo, pravi TV doživljaj. Zabavna i dramatična, razularena i divlja, smešna i surova, originalna i bizarna. Uz jednu VAŽNU napomenu: čistunci, ne prilazite joj! Ova-samo-na-prvi-pogled-blasfemija u stvari je fino upakovana samokritika. U ovo čudno vreme neophodna kao hleb naš nasušni.

Odoh da još jednom pogledam sve epizode, i da se temeljno preslišam pred veliko finale.

YouTube/SpoilerTV/PreacherAMC/tizer za sezonu 4
(Visited 173 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like