Mladi plesači, obratite pažnju: danas je upućen poziv za prijave za projekat Puzzle #4!

Iako je svakodnevica ko svaka svakodnevica – monotona, s vremena na vreme dogodi se i nešto lepo, nešto što životu doda novu boju i značajno obogati smisao…

Stanica Servis za savremeni ples upravo je uputila poziv mladim plesačima, plesačicama, koreografima i koreografkinjama da se prijave na četvrti Puzzle projekat. Ovaj poziv otvoren je do 15. septembra ove godine, maksimalan broj učesnika je 10 (planirano je da se Puzzle #4 održava od kraja oktobra do početka decembra; budžet za produkciju je 160.000 dinara), a prijave koje se sastoje od CV-ja i motivacionog pisma treba poslati na mejl stanica.info@gmail.com. Rezultati konkursa biće objavljeni 22. septembra. Igor Koruga, Ana Dubljević, Marko Milić, Ksenija Đurović i Ana Vuković nalaze se u timu Puzzle projekta.

Ovogodišnji program projekta Puzzle počeće Kondenz festivalom (23.10 – 4.11.) u organizaciji Stanice. Tokom ove manifestacije, odabrana grupa mladih ljudi imaće priliku da pogleda predstave, razgovara i analizira aktuelne plesne prakse. Nakon toga će, tokom tri nedelje, koncipirati, uobličiti i izvesti sopstvenu produkciju. Proces rada, uz mentorsku podršku, odvijaće se u Beogradu, u Kulturnom centru Magacin. Planirano je i da se premijera održi u ovom prostoru, a da produkcija zatim gostuje u Kragujevcu.

Zbog toga je preduslov za učešće u ovom projektu upravo raspoloživost učesnika tokom trajanja Kondenz festivala, kao i rad na produkciji predstave tokom novembra, sa premijernim izvođenjem i gostovanjem u Kragujevcu tokom prve nedelje decembra.

Dobrobiti programa za polaznike su aktivnije učestvovanje i vidljivost na savremenoj plesnoj sceni, prikazivanje autorskih i izvođačkih radova, mogućnost za uspostavljanje budućih umetničkih saradnji, profesionalizacija rada, relevantno obrazovno-umetničko iskustvo i stečena proširena znanja o kontekstu savremenog plesa i savremene kulture. Tokom ovog procesa,  učesnici će učestvovati u odlučivanju o načinu raspodele budžeta, dinamici rada i finalnom broju produkcija (jedna ili dve).

JAKO VAŽAN DEO vezan za slanje prijava: Prijave za projekat obavezno slati mejlom na stanica.info@gmail.com. Prijava treba da sadrži CV i motivacionopismo koje treba da odgovori na pitanja: Zašto se prijavljujem na Puzzle? Šta želim da postignem i čemu se nadam kroz

(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like