Predstave koje govore o raspadu na svim nivoima ali i o obnovi…

Pedeset treće izdanje čuvenog beogradskog internacionalnog teatarskog festivala održaće se u periodu između 17. i 26. septembra

Septembar uskoro stiže, a sa njim i novo izdanje Bitefa. U glavnom programu festivala čiji je fokus na pozorištu koje se bavi raspadom zajednice na svim nivoima (od političke do partnerske) i mogućnošću njene obnove, biće izvedeno dvanaest predstava iz Belgije, Brazila, Nemačke, Nigerije, Slovenije, Srbije, Francuske, Hrvatske i Švajcarske.

Bitef nastavlja svoju tradiciju izvođenja predstava van pozorišnih prostora, na lokacijama koje obično nisu za to namenjene, tako da će se druga polovina festivala održati u halama Luke Beograd. Među njima je i predstava za koju vlada posebno interesovanje, Nemoralne priče – 1. deo: Kuća majka i, u okviru nje, nastup Fije Menar, čuvene francuske konceptualne umetnice i performerke. Menar je ovaj performans-instalaciju kreirala u saradnji sa Žan-Lik Božolom i po narudžbini jedne od najvećih likovnih manifestacija u Evropi – Dokumenta. Nemoralne priče – 1. deo: Kuća majka zvanično će otvoriti program Bitefa u Luci Beograd, a na ovom mestu predstave će se izvoditi u periodu od 22. do 26. septembra.

U toku je rezervacija ulaznica za sve predstave na 53. Bitefu i trajaće do 30. avgusta – putem telefona +381 69 899 24 00, od 10 do 17 sati svakog dana osim nedeljom), zatim mejla blagajna@bitef.rs i onlajn na sajtu Bitefa. Prodaja ulaznica za sve predstave na 53. Bitefu počinje 2. septembra.

Gostovanje predstave na Bitefu ostvarno je uz podršku Francuskog instituta u Srbiji.

O predstavama, programu, rezervaciji i kupovini karata možete se infortmisati na sajtu Bitefa.

MINI INFO: Uporedo sa kupovinom ulaznica za festival, svi zainteresovani moći će da nabave ulaznice i za prvu premijeru Bitef teatra u novoj sezoni. Ova mogućnost predstavlja prvi korak u novoj strategiji za čvršću spregu festivala i teatra, odnosno produkciji predstava vrhunskih svetskih umetnika u Bitef teatru. Ovo znači da će beogradska publika tokom cele sezone biti u mogućnosti da gleda predstave kakve je navikla da gleda za vreme trajanja festivala. Na prvu premijeru nećemo dugo čekati: već 1. oktobra biće izvedena predstava Gradovi kojih više nema Konstance Makras, jedne od najznačajnijih savremenih svetskih koreografkinja. Projekat će biti realizovan uz učešće domaćih umetnika, glumaca i plesača Bitef dens kompanije. Više detalja o sezoni 2019/20 Bitef teatra, tim Bitefa saopštiće u septembru, odmah po završetku festivala.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like