Novi soj & konačna prljavština

Površnost, samouverenost bez osnova, neodgovornost, zanemarivanje, bahatost… tek su neki od zaraznih virusa s kojima ljudi žive od svog postanka. Ovo su dve vignette

Sredovečni ćelavi righteous brother iz komšiluka pogleda i prstiju zalepljenih za mobilni istupio je, onako šatro ležerno, u hodu, s a vi to ne kupite?. Zastala sam načas, zatečena, pa nastavila, uz defanzivno objašnjenje da kupim broj dva, ali ne i pseći urin. Besna na sebe što nisam bolje odbrusila, ostavila sam lika u bondovskom modu s dodatnim parom očiju na ćeli i okoštavanju vratnih pršljenova od mobilnog, da nastavlja da razvija temu (već drugi slučaj ove zime da nam neko skreće pažnju da treba da kupimo kakicu iako se u tom trenutku ljubimče samo ispiškilo na zelenu (!) površinu pokrivenu otpacima i nezamislivim smećem) i izašla na kej ne sluteći da mi je predao štafetu.

Kuče se istraumiralo od vike boćara, kugli koje su tupo udarale o ogradicu terena, kao i od zaglušujuće buke popodnevnog špica, pa je u U turnu zateglo povodac,  u očajničkom nastojanju da se domogne sigurne slobode svoja četiri zida. Šetnja je bila gotova.

Uz ivicu košarkaškog igrališta, u blizini ulaza, zalajao je valjda-bišon-s-pedigreom iz obližnje kule (sudeći po profilu, nije ni čipovan ni vakcinisan, al je marka koja se lako zagubi na Zlatiboru, kad jednom dosadi). Beki Tačer, nakostrešena, ispruženog vrata i zabačenih ušesa naravno, nije bila raspoložena za igru, te je on izvio zadnji trap, usresredio se, napeo, a zatim srećno počeo da kenja.

Vlasnica se pravila da ne vidi šta joj kuče radi, baš u tom trenutku  jako je pričala s komšinicom, a kada sam joj razbila koncentraciju s par zvižduka i mahanjem pokazujući na raskenjanog kerića, belo me je pogledala i nastavila razgovor.

Govance je ostalo tu, uz teren, na sloju trulog lišća, među omotima od čokoladica, iscepanim kesicama od grickalica, pikavcima i ko-zna-čega-još, čekajući transfer do nekog stana, i to preko patike neke košarkaške nade u nastajanju.

Kul. U moru đubreta u kome se borimo za vazduh, ja ću nastaviti da kupim, a vi? 🙂

(Visited 92 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like